Specialkaffe kedjor i Indien lockar riskkapital

Källa: Livemint

Specialkaffe kedjor i Indien har blivit ett hett mål för riskkapitalister, med nästan $100 miljoner insamlade under de senaste två åren. Denna trend drivs av en kombination av ökad kaffekonsumtion och minskade kapitalkostnader, vilket gör dessa företag till attraktiva investeringsmål.

V. T. Bhardwaj, partner på A91 Partners, påpekar att investeringar i kaféer tidigare var ”acceptabla men inte bra”, men nu kan investerare förvänta sig en dubbel avkastning på tre år. Shivam Shahi, medgrundare och operativ chef för Blue Tokai, betonar att kategorins uppfattade värde har ökat markant på grund av kaffets tillväxt som en kategori.

Bland de kedjor som nyligen säkrat betydande finansiering finns Blue Tokai och Third Wave Coffee. Dessa kedjor har lyckats dra till sig kapital genom att kombinera fysiska butiker med en direkt-till-konsument modell, vilket skiljer dem från D2C-spelare utan detaljhandelsnärvaro.

Indiens kaffemarknad, som för närvarande är värd $0,5 miljarder, förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 9,04% fram till 2028. Denna tillväxt, tillsammans med en stark fysisk närvaro, anses vara avgörande för varumärkesigenkänning och kundlojalitet, trots att premiumkaffe har ett högt pris i landet.

Tillväxtutsikter för Indiens kaffemarknad 2024–2028

Indiens kaffemarknad, med Nestlé i spetsen, står inför en period av betydande tillväxt mellan åren 2024 och 2028. Drivkrafterna bakom denna utveckling är en ökad efterfrågan på både rostat kaffe och snabbkaffe bland konsumenterna.

  • Marknadssegment: Rostat kaffe och snabbkaffe
  • Försäljningskanaler: Endast hemförsäljning (t.ex. via stormarknader)
  • Största aktörer: Nestlé, Jacobs Douwe Egberts (JDE), Tchibo, J.M. Smucker, Lavazza
  • Täckning: 100% av hemförsäljningen
  • Nyckelregion: Indien

Med en växande medelklass och en kultur som alltmer omfamnar kaffekonsumtion, positionerar sig Indien som en lovande marknad för både inhemska och internationella kaffeföretag.

Lämna en kommentar