Scandic Hotels Group rekryterar ny ekonomidirektör

Källa: News

Scandic Hotels Group har meddelat att Pär Christiansen kommer att ta över rollen som ekonomi- och finansdirektör från och med den 1 mars. Christiansen, som tidigare innehaft en liknande position på Euroflorist, är redo att bidra till hotellkedjans framtida expansion.

”Jag ser fram emot att välkomna Pär till Scandic och koncernledningen. Med gedigen erfarenhet som CFO och ledare i flera stora internationella bolag kommer hans kompetens vara oerhört värdefull i expansionsresan framåt,” säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group, till Scandic Hotels Group.

Pär Christiansen uttrycker också sin entusiasm över den nya utmaningen. ”Jag ser fram emot att börja på Scandic och bidra till den fortsatta resan. Bolaget har gjort en fantastisk återhämtning och är väl positionerat inför framtiden. Med en stark finansiell position och ett ledande varumärke finns det stora möjligheter framåt,” meddelar Christiansen till Scandic Hotels Group.

Den nuvarande ekonomi- och finansdirektören, Åsa Wirén, kommer att lämna Scandic Hotels Group. Under tiden fram till Christiansens tillträde kommer Jens Mathiesen att vara tillförordnad ekonomi- och finansdirektör. Christiansens erfarenhet från ledande roller i internationella företag förväntas stärka Scandics position i hotellbranschen.

Pär Christiansen: Scandic Hotels nya CFO

Den 1 mars 2024 tar Pär Christiansen över som CFO för Scandic Hotels Group, med en bakgrund av ledande positioner i internationella företag. Hans föregångare, Åsa Wirén, lämnar efter ett betydande engagemang i företaget.

  • Tidigare roller: CFO på Euroflorist; ledande befattningar hos Clas Ohlson, Gant, Transcom, MTR, SAS.
  • Startdatum: 1 mars 2024.
  • Interim CFO: Jens Mathiesen, vd & koncernchef, under övergångsperioden.
  • Scandic i siffror: 280 hotell; 58,000 rum; över 130 destinationer; Scandic Friends—största lojalitetsprogrammet i Nordens hotellbransch.
  • Börsnotering: Nasdaq Stockholm sedan 2 december 2015.

Pär Christiansen och Jens Mathiesen delar en optimism inför Scandics framtida expansion. Med Christiansens erfarenhet och vision kan Scandic stärka sin position på marknaden.

Lämna en kommentar