Japanskt bioplastföretag säkrar miljonfinansiering

Bioworks, en innovatör inom bioplastsektorn baserad i Kyoto, har framgångsrikt genomfört en nyemission som tillfört företaget betydande kapital. Investeringsrundan leddes av Purpose Venture Capital och stöttades av Lavender Hill Capital, 18 Salisbury Capital samt Yagi & Co.

Företaget, som grundades 2015, har nu samlat in totalt 17,3 miljoner amerikanska dollar. Dessa medel är avsedda att stärka Bioworks kapacitet inom flera nyckelområden. Bland annat ska pengarna gå till att vidareutveckla företagets forskning och utveckling samt att förstärka personalstyrkan. Dessutom är målet att bredda produktutbudet och att utforska nya marknader, med en ambition om att växa både inom Japans gränser och på den internationella arenan.

Ett av Bioworks flaggskeppsprodukter är PlaX, ett material som stoltserar med att vara koldioxidneutralt. PlaX, som är framställt av polylaktid (PLA) från sockerrör och andra växtbaserade källor, bidrar till en minskning av CO2-utsläppen med 35% jämfört med traditionell polyester. I syfte att öka materialts marknadsnärvaro samarbetar Bioworks med Yagi för att främja PlaX som ett hållbart alternativ inom olika industrisektorer.

Bioworks Kyoto: Framtiden för bioplast

Bioworks Kyoto har revolutionerat bioplastindustrin med sitt banbrytande material PlaX. Med en vision om ett återvinningsorienterat samhälle, erbjuder PlaX en hållbar framtid med minskad miljöpåverkan.

  • CO2-minskning vid tillverkning jämfört med polyester: 35%
  • Vattenförbrukningens minskning vid tillverkning jämfört med bomull: 90%
  • Biologisk nedbrytbarhet: Omvandlas till vatten och CO2 av mikroorganismer
  • Rekommenderad användning: Industriella komposteringsanläggningar
  • Materialursprung: Socker från sockerrör, oberoende av olja
  • Produktionsprocess: Fermentering av växtextraherat socker med laktobaciller

PlaX står inte bara för en minskad miljöpåverkan utan även för en förbättrad kvalitet och funktion, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för industrin. Bioworks Kyoto visar vägen mot en hållbar framtid där avfall blir en resurs och miljömedvetenhet en del av vardagen.

Lämna en kommentar